top of page
Zoeken
  • Mairenie Leest

Wat zijn de voordelen van een NEN 2580 meetrapport?

Meten is weten!


Bij het verkopen of verhuren van een woning, letten geïnteresseerden naast de prijs natuurlijk ook op het woonoppervlakte. U moet er vanuit kunnen gaan dat de genoemde vierkante meters ook kloppen. Toch is dit niet altijd het geval. Door verschillen in meetmethodes, maar ook door het bijvoorbeeld niet meenemen van bepaalde ruimtes, kan de prijs anders uitvallen dan uw woning waard is. Een NEN 2580 meetrapport voorkomt dit. In dit blog lichten we de voordelen van een NEN 2580 meetrapport verder toe.


Zorg voor transparantie

Wanneer mensen op zoek zijn naar een woning (of dit nu huur of koop is), is het voor hen goed om te weten wat nu precies de inhoud is van de woning. Dit kun je natuurlijk zien op de plattegrond, maar die geeft niet altijd alles weer. Zo benoemt een plattegrond vaak niet wat de inhoud van de externe bergingsruimte is. Een NEN 2580 meetrapport doet dit wel. Door zo’n rapport op te laten stellen, kunt u potentieel geïnteresseerden precies laten zien wat ze met de ruimte kunnen doen. Dit geeft zekerheid, en een completer beeld van de woning. En dat zorgt weer voor vertrouwen. Een heel belangrijk element bij de verkoop van een woning.

Iedere vierkante meter telt

Naast het feit dat je vertrouwen opwekt met het kunnen overleggen van een NEN 2580 rapport, geeft het voor zowel uzelf als verkoper of verhuurder als voor de andere partij, een actueel overzicht van het woonoppervlakte. Dit is met name fijn als er bijvoorbeeld een verbouwing heeft plaatsgevonden, of wanneer u de woning heeft uitgebouwd. Iedere vierkante meter telt, dus dit zorgt uiteindelijk ook voor een hogere waardering van uw woning.


Binnenkort NEN 2580 rapport verplicht

Omdat makelaars vroeger met verschillende maten konden meten, waardoor potentiële kopers of huurders niet goed konden vergelijken, is er een uniforme meetinstructie in het leven geroepen. Zo weet je zeker dat het genoemde woonoppervlakte klopt. Tot op heden is dit nog niet verplicht, maar de overheid werkt er hard aan dit wel verplicht te stellen. Om zowel koper als verkoper, en huurder als verhuurder te beschermen.


Laat een professional uw woning inmeten

Omdat het voor zowel koper als verkoper belangrijk is dat het woonoppervlakte klopt, wilt u dat niet zomaar door iemand laten doen. Bij Presentatiefabriek kunnen wij je hierbij helpen. Wij werken volgens de laatste meetinstructie en overhandigen je een gedegen NEN 2580 rapport dat u kunt gebruiken bij de verhuur of verkoop van uw woning. Zo betaal je met zekerheid de juiste prijs voor uw woning, en verkoopt u deze ook voor de juiste prijs.


Wilt u meer weten over net NEN 2580 rapport of gelijk een afspraak maken? Neem contact met ons op!

5 weergaven0 opmerkingen
bottom of page