top of page
Zoeken
  • Mairenie Leest

Jouw woning verhuren als thuiswerkplek. Hoe doe je dat?

De coronacrisis heeft een zware invloed op de economie. Zo ook op de tijdelijke recreatieve verhuur van (vakantie-) woningen en hotelkamers. Omzetkrimpen van 50% zijn aan de orde van de dag. Buitenlandse toeristen blijven door reisrestricties weg, en jij zit met een vastgoedobject dat je even niet of weinig kunt verhuren. Wat kun je in deze tijd dan toch doen om je vastgoed te verhuren? Wij hebben een tip voor je: verhuur je woning als thuiswerkplek!Thuiswerken is de norm geworden

Sinds de coronacrisis zijn we gedwongen thuis gaan werken. Het klonk in het begin zo mooi: je eigen tijd indelen, geen afleiding van collega’s, geen eindeloze vergaderingen. Maar de realiteit is vaak anders. Met je partner tegelijk in videocalls, energieslurpende lange meetings en kinderen die je tussendoor ook moet onderwijzen doen je concentratie vaak niet ten goede. Tijdens zo’n periode kunnen de muren op je afkomen. Sinds we gedwongen zijn om thuis te werken, hebben sommigen behoefte aan een nieuwe impuls en aan rust. Daarom gaan ze kijken naar een werkplek buiten huis, zonder risico te lopen op besmetting. Ze huren tijdelijk een woning om vanuit daar te werken.

Omzet op een creatieve manier

Sommige hotels zijn op de behoefte van rust en een andere plek ingesprongen. ze eerst volledig gesloten waren, gaan ze nu toch zoeken naar een letterlijk andere invulling van hun kamers. Mensen die zich thuis niet kunnen concentreren vanwege de drukte kunnen dan een kamer huren om vanuit daar te werken. Zo vergaren ze op een creatieve manier toch nog wat omzet, nu de grote getalen toeristen wegblijven.


Bied jouw woning ook aan als werkplek

Hotels hebben deze nieuwe manier van inkomsten vergaren al ontdekt. Maar heb jij hier als particulier verhuurder ook wel oren naar? Dan kun je jouw woning aanbieden op platforms als voordethuiswerkers.nl. Je meldt je woning aan op hun website, en zij zorgen voor de rest. Mensen kunnen dan voor meerdere dagen boeken, maar checken ’s avonds weer uit.

Heeft werken vanaf een externe locatie de toekomst?

In deze coronacrisis is het werken op een andere plek dan thuis een uitkomst voor sommige mensen. Maar houdt dit ook stand na de crisis? Dat zou goed kunnen. Doordat we op een andere manier naar werk zijn gaan kijken (werken kun je immers overal) en kantoren soms zelfs besluiten tot het opheffen van hun kantoren, is een andere plek om te werken best een fijn idee. A change of scenery kan wonderen doen. Een vakantiewoning is dan ideaal om nieuwe energie en inspiratie op te doen voor je werk. Naast deze andere manier van werken, komen er steeds meer zzp’ers die af en toe een andere plek willen dan hun woonkamer. Wij denken dan ook dat het op dagbasis verhuren van je woning (naast de reguliere verhuur) een andere vorm van inkomsten kan blijven, ook na de coronacrisis.


Wil je weten hoe je jouw woning zo aantrekkelijk mogelijk presenteert zodat mensen bij jou komen thuiswerken of gewoon even komen uitrusten? Daar helpen wij je graag bij! Neem gerust contact met ons op. Wij laten zien dat jouw woning het waard is. Lees ook vooral onze blog over het zo aantrekkelijk mogelijk verhuren van jouw woning.

De komende maanden beschrijven we waar je op het gebied van styling en fotografie op kunt letten om jouw huis zo snel mogelijk te verkopen of verhuren. En delen we trends en actualiteiten die te maken hebben met woningverkoop en – verhuur. Heb je hulp nodig met professionele fotografie en styling? Neem dan vandaag nog contact op met een van onze professionals.

71 weergaven0 opmerkingen
bottom of page