top of page
Zoeken
  • Mairenie Leest

Jouw (tweede) woonruimte: geschikt voor zoveel meer dan vakantie alleen!

De toeristische sector is zwaar getroffen door de coronacrisis. Buitenlandse toeristen kunnen niet naar Nederland komen, en inkomsten vanuit de horeca lopen terug. Dit betekent voor sommige ondernemers een omzetverlies van meer dan 50%. Daarom zijn ondernemers in deze branche gaan zoeken naar alternatieven voor de verhuur van hun ruimten, naast de vakantieverhuur voor kortere termijn. In dit blog geven we je graag een aantal tips om het meeste rendement uit je ruimte te halen. Jouw ruimte heeft namelijk veel meer potentie dan alleen voor vakantiedoeleinden!

Verhuur jouw ruimte als thuiswerkplek

Nu we nog steeds met velen vanuit huis moeten werken, zijn veel verhuurders ingesprongen op de behoefte om een plek aan te bieden waar je in alle rust kunt werken. Zonder afleiding van bellende partners, drukke kinderen en postbezorgers. In een tijd waarin het buitenlandse toerisme achterblijft, is dit een hele mooie kans om je ruimte te blijven verhuren. We lichten in een eerder blog al toe hoe je dit kunt aanpakken.

Maak jouw ruimte aantrekkelijk op bekende boekingsplatforms

Door gebruik te maken van bekende boeking platforms zoals Airbnb en Booking.com, maakt de wereld kennis met de ruimte waarop jij ooit verliefd bent geworden. Het zijn mooie platforms voor een groter bereik, binnen en buiten Nederland. En ze maken jouw leven een stuk gemakkelijker. Zo houdt Booking.com bijvoorbeeld voor jou bij wanneer je woning beschikbaar is. Booking.com stuurt ook automatisch de benodigde informatie van de gasten door naar jou. Dat scheelt een hoop werk! Ben je benieuwd hoe je het meeste uit jouw Airbnb-advertenties haalt? Je leest er hier meer informatie over.

Expats bieden kans op rendement voor langere termijn

Expats zijn eigenlijk de ideale huurders. Ze zijn vaak hoogopgeleid, en krijgen vanuit de werkgever een budget om een hoogwaardige woning te huren. Ze blijven meestal een bepaalde termijn (vaak minimaal een jaar) in Nederland, voordat ze naar een volgend project in een ander land trekken. Dit geeft dat ze jouw woning dus voor een langere termijn van je huren, en jij dus zeker bent van een stabiel rendement voor die periode. In die periode hoef je dan dus niet actief bezig te zijn met de kortere verhuur periodes via boekingsplatforms, bijvoorbeeld. Wat hierbij wel belangrijk is, is goed beeldmateriaal. Expats staan vanwege hun doorgaans grote budget, bekend als kritische huurders voordat ze hun beslissing maken. Goede interieurfotografie en - styling is hierbij essentieel. Ze verblijven immers voor langere tijd in jouw woning, en dan is het ontzettend belangrijk dat zij zich thuis voelen. Wij helpen jou natuurlijk graag bij het maken van de foto's en de interieurstyling.

Beeldmateriaal zegt meer dan duizend woorden

Kortom: er zijn genoeg mogelijkheden om jouw ruimte te verhuren. Niet alleen voor toeristen, maar ook aan expats en voor zakelijk gebruik. Zo laat je aan iedereen de potentie van jouw ruimte zien. Het is hierbij essentieel om potentiële huurders niet te laten raden naar dat potentieel. Ons advies? Zorg ervoor dat jouw ruimte door kwalitatief goede fotografie zo aantrekkelijk mogelijk (maar toch ook realistisch) tot zijn recht komt. Daarnaast is het ook belangrijk om voor een duidelijke plattegrond te zorgen. Zo kunnen expats met een gezin in een oogopslag zien of de ruimte voldoet aan hun eisen. Heb je hier hulp bij nodig? Neem dan vandaag nog contact met ons op!


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page