top of page
Zoeken
  • Mairenie Leest

Hoe verkoop je je huis zo optimaal mogelijk?

Het verkopen van een huis duurt in de huidige huizenmarkt meestal geen maanden of jaren. Er wordt regelmatig overboden, en het is niet ongebruikelijk dat een huis al verkocht is voordat het op Funda komt. Goed nieuws voor jou als verkoper. Toch blijft het belangrijk om je huis op een zo optimaal mogelijke manier te presenteren om zo het meeste uit de verkoop te halen. In dit blog geven we een aantal tips.


Investeer in goede fotografie

Goede foto’s zijn hét visitekaartje wanneer potentiële kopers op zoek zijn naar een nieuwe woning. De foto’s zijn het eerste wat de kopers zien, en bepalen of men een bezichtiging inplant of niet. Om het meeste uit uw Funda advertentie te halen, is het aan te raden dat je een professionele vastgoedfotograaf inhuurt. Het zal de investering meer dan waard zijn. Een professionele vastgoedfotograaf is erin gespecialiseerd om de ruimtes in je huis op een zo voordelig (maar tegelijkertijd ook realistisch) mogelijke manier te presenteren, zodat men direct een goed beeld krijgt van de woning.


Opgeruimd staat netjes (en ruimtelijk)

Wat kun je verder doen om de koper een zo optimaal mogelijk beeld te geven van je woning? Het is misschien voor de hand liggend, maar zo belangrijk: zorg ervoor dat je woning rustig oogt. Ruim het speelgoed van de kinderen op, haal de enveloppen van de tafel en zorg voor gestreken handdoekjes bij de keuken. Dit oogt niet alleen opgeruimd, maar zorgt ook voor een ruimtelijker beeld van de woning. Niet alleen op de foto’s, maar ook tijdens de daadwerkelijke bezichtiging. Toch hoef je daarin ook niet door te slaan: mensen mogen best zien dat er in een huis geleefd wordt. Zo kunnen zij zich ook makkelijker voorstellen dat ze er zelf zouden kunnen wonen.


Zorg voor neutrale styling

Je bent zelf waarschijnlijk heel tevreden met de markante muurdecoratie uit je favoriete vakantieland. Jouw interieur is vanzelfsprekend helemaal naar jouw smaak. Maar zoveel mensen, zoveel smaken. Het is daarom goed om een balans te zoeken tussen een bijzonder huis, dat tegelijkertijd ook neutraal genoeg is voor potentiële kopers. Ook hier is het belangrijk dat zij zich wel moeten zien wonen in het huis. Heb je hulp nodig bij de verkoopstyling bij de verkoop van je huis? Daar helpen onze experts je graag bij.


Maak het een thuis

Wanneer je een huis wilt kopen, is het belangrijk dat je je voor kunt stellen dat je ergens zou kunnen wonen. Daarom is het goed om je in te leven in jouw ideale koper. Bij een stel zonder kinderen kun je dan bijvoorbeeld eenvoudig een luxe sfeer creëren. Leg bijvoorbeeld een mooi opgevouwen stapel dikke en zachte stapel handdoeken neer in de badkamer en decoreer deze met sfeervolle elementen. Past jouw huis meer bij een jong gezin? Dan leg je extra nadruk op de tuin en bijvoorbeeld de speelkamer. Je zult namelijk begrijpen dat jonge gezinnen zich niet op hun gemak voelen in een te steriel huis.


De geur van verse koffie

Wanneer je potentiële kopers over de vloer krijgt, wil je natuurlijk een zo schoon en netjes mogelijk huis. Je kunt nu misschien denken dat het daarom goed is als het huis ook “schoon” ruikt. Nu is het natuurlijk goed dat je schoonmaakt, maar wanneer deze geur erg blijft hangen in de woning kunnen potentiële kopers ook denken dat je iets te verbergen hebt, zoals bijvoorbeeld vochtproblemen. Toch blijft de associatie door geur erg belangrijk. Een goede tip om middels geur een aangenaam gevoel te geven? Zet een verse pot koffie, zodat men dit associeert met thuis.


Laat je woning inmeten

In een eerdere blog legden we al uit dat potentiële kopers naast hun prijs, favoriete wijk en het aantal slaapkamers ook op woonoppervlakte zoeken op Funda. Het is daarom voor zowel hen als voor jou als koper belangrijk dat er een helder beeld is van alle ruimtes. Dit doe je middels de plattegrond, maar een officieel NEN2580-meetrapport geef je de koper nog meer vertrouwen en een helder beeld over alle ruimtes. Laat dit inmeten altijd door een professional doen. Hier helpen wij graag bij.


Met deze tips zorg je ervoor dat potentiële kopers een goed beeld krijgen van je woning. Wil je hulp bij de vastgoedfotografie, styling of het inmeten? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen u graag!

34 weergaven0 opmerkingen
bottom of page