top of page
Zoeken
  • Mairenie Leest

Hoe verhuur je je woning zo snel en zo vaak mogelijk via Airbnb?

Je hebt een prachtige woning die je wilt verhuren via Airbnb. En nu? Hoe zorg je er vervolgens voor dat deze ook gevonden wordt door reizigers? In deze blog geven we drie tips die jouw succes op Airbnb kunnen bepalen.

Airbnb werkt dus eigenlijk net als een zoekmachine, zoals Google. Op basis van miljoenen eerdere zoekopdrachten wordt bepaald op welke plek jouw woning wordt getoond. Ook kijkt Airbnb naar hoe vaak gasten op jouw advertentie klikken, hoe vaak ze contact zoeken en hoeveel reserveringen je accepteert. Jouw plek op de ranglijst kun je vrij gemakkelijk zelf beïnvloeden. Daar hoef je echt geen volleerd marketingspecialist voor te zijn. Met een meeslepende beschrijving, goede styling en goede, realistische foto’s kom je al een heel eind. En, nog belangrijker: als je deze componenten op orde hebt, kun je ook een hogere prijs voor jouw woning vragen.


Tip 1: Deel jouw verhaal

Jouw huis is bijzonder, dat is de reden waarom je het ooit gekocht hebt. Jouw woning hoeft echt geen historisch kasteel te zijn, je kunt er altijd een verhaal over vertellen. Probeer jouw verhaal bij de woning goed te omschrijven. Waarom ben je verliefd geworden op dit huis? Door dit goed te verwoorden, maak je potentiële reizigers net zo enthousiast over de woning als jij zelf bent. Onze tip? Omschrijf het unieke verhaal van jouw accommodatie, naast het aantal slaap- en badkamers. Heeft jouw woning een unieke geschiedenis, of is de buurt waarin de woning staat bijzonder? Benoem dit dan in de tekst.


Tip 2: Zorg dat je woning met liefde is ingericht

Wanneer je ergens komt om te overnachten, wil je je thuis voelen. Dat moet jouw accommodatie dan ook uitstralen. Zorg ervoor dat je door sfeervolle elementen in je huis, je verhuurde object ook echt huiselijk maakt. Dat is dé reden waarom men voor Airbnb kiest: when in Rome, do as the Romans do.


Tip 3: Zet je woning (letterlijk) in de spotlights

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Foto’s moeten een duidelijk beeld geven van de realiteit, dat vind je zelf ook fijn als je op zoek bent naar een accommodatie.

Daarom is het belangrijk dat de eerste foto’s, de eyecatchers van jouw advertentie, een helder beeld geven. Zorg ervoor dat ze horizontaal genomen zijn, en ruimtelijk ogen. Ook is het relevant om foto’s van de omgeving toe te voegen. Wat kan de reiziger op de plek van aankomst verwachten? Want: hoe aantrekkelijker je foto’s, hoe eerder mensen op je advertentie klikken en hoe hoger je in de zoekresultaten komt te staan. Het kan lonen om dit over te laten aan professionals: volgens Airbnb kun je tot 40% meer verdienen op jouw ruimte, en kunnen reserveringen met 24% stijgen wanneer de foto’s van professionele kwaliteit zijn. Want: hoe beter de foto’s, hoe meer aantrekkingsvermogen.

De komende maanden beschrijven we waar je op het gebied van styling en fotografie op kunt letten om jouw huis zo snel mogelijk te verkopen of verhuren. Heb je hulp nodig met professionele fotografie en styling? Neem dan vandaag nog contact op met een van onze professionals. Wij laten zien dat jouw woning het waard is.


13 weergaven0 opmerkingen
bottom of page