top of page
_01A7415.jpg

Branding

Branding is een belangrijk onderdeel van de marketingstrategie van elke organisatie. Het gaat om het opbouwen en onderhouden van een merk dat een onderscheidende identiteit heeft en die relevant is voor de doelgroep. Het creëren van een sterk merk begint met het definiëren van de missie en visie van de organisatie.

In het kort, branding is een belangrijk aspect van de marketingstrategie van een organisatie en omvat het definiëren van de missie en visie, het formuleren van een onderscheidende propositie, het ontwikkelen van een concept en identiteit en het creëren van een consistente beleving voor de doelgroep.

Branding_edited.jpg

Ontdekking

De missie is de reden van bestaan van de organisatie en beschrijft waarvoor ze staat en wat ze wil bereiken. Het is de basis voor het formuleren van de visie, die de toekomstige positie van de organisatie beschrijft en aangeeft hoe ze haar missie wil realiseren. Een sterk merk weerspiegelt de missie en visie van de organisatie.

Concept

Het concept is het idee achter het merk. Het omvat de merknaam, het logo en de visuele identiteit. Een sterk concept vertelt het verhaal van het merk en weerspiegelt de propositie van de organisatie.

De reden waarom de doelgroep het merk zou moeten verkiezen boven andere merken. 

_01A7330.jpg
Dop-Fotografie_42.jpg

Identiteit

De identiteit van een merk omvat alle visuele en niet-visuele elementen die het merk uniek maken. Het omvat het concept, de tone-of-voice, de merkwaarden en de persoonlijkheid van het merk. Een sterke identiteit zorgt voor consistentie in alle communicatie-uitingen van het merk.

Beleving

Beleving is de manier waarop het merk wordt ervaren door de doelgroep. Het omvat alle touchpoints tussen het merk en de doelgroep, zoals producten, diensten, verpakkingen, websites, advertenties en social media. Een sterke beleving zorgt voor loyaliteit bij de doelgroep en vergroot de kans op herhaalaankopen.

_01A7100.jpg
_01A7378.jpg

Jouw project bespreken?

Geef jouw merk de aandacht die het verdient. Bel of mail ons voor een sterke branding die uw missie, visie, propositie, concept, identiteit en beleving weerspiegelt.

bottom of page